Αλεξία Θωμοπούλου

Βιογραφικό

  Η Αλεξία Θωμοπούλου φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Surrey της Μεγάλης Βρετανίας στο Τμήμα Διατροφής (BSc Hons Nutrition). Κατά την διάρκεια των σπουδών της έκανε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφής και διαιτολογίας του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

  Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Διεθνή και Δημόσια Υγεία και στο Σχεδιασμό Διατροφικών Προγραμμάτων (International Public Health and Nutrition, Policy and Planning)  στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου.

  Παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε σεμινάριο στο Βρετανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής και πήρε το πρώτο πιστοποιητικό στην Ασφάλεια Τροφίμων (First Certificate in Food Safety) καθώς και σεμινάριο με θέμα την κλινική έρευνα στην Διεθνή Ακαδημία Υγείας  και Έρευνας του Brookwood (First Certificate in Clinical Practice).

  Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκινά τον Μάρτιο του 2006 όπου συνεργάστηκε με τη σχολή πολεμικών τεχνών Tiger Gym, όπου και ασχολούταν με την διατροφική υποστήριξη  αθλητών του Taekwondo. Στη συνέχεια από τον Ιούλιο του 2006 έως και τον Μάιο του 2010 εργάστηκε στο ογκολογικό τμήμα της Ιατρικής σχολής Αθηνών που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων  θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» ως κλινική διαιτολόγος και ασχολήθηκε με την διατροφική υποστήριξη ασθενών με νεοπλασματικά νοσήματα.

  Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με ομιλίες που αφορούν στην διατροφή των ογκολογικών ασθενών. Κάποιες από αυτές τις ομιλίες είναι οι ακόλουθες:

  • 11/2008:  2o συνέδριο Ογκολογίας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη «Εντερική υποστήριξη της διατροφής του ογκολογικού ασθενούς».
  • 03/2009:  Ημέρες παθολογίας «Υποστήριξη διατροφής ογκολογικού ασθενούς τελικού σταδίου».
  • 05/2009:  Smoking cessation Workshop 8 May 2009 Myconos «Smoking cessation and weight gain».
  • 12/2009:  Smoking Cessation workshop  4 Dec Hilton Athens «Smoking cessation and weight gain».
  • 12/2009:  3o συνέδριο Ογκολογίας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη «Η διατροφή του ογκολογικού ασθενή».
  • 12/2011:  Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου Σεμινάριο Διατροφής « Διατροφή κατά την διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου».
  • 1/2012:  Επιστημονική Ημερίδα Ελλην. Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού “Διατροφή και Καρκίνος” «Διατροφική Αντιμετώπιση καρκινικής καχεξίας σε καρκίνο στομάχου με πνευμονικές μεταστάσεις: Case study».

  Από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως και τον Δεκέμβριο του 2009 συνεργάστηκε με την εταιρία Home Care “Medella” ως κλινική διαιτολόγος και επιστημονική σύμβουλος για θέματα που αφορούν στον καρκίνο και την διατροφική υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών. Επίσης συμμετάσχει ως εθελόντρια διαιτολόγος στην Ελληνική Εταιρεία Παρηγορητικής και Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. και στο σύλλογο καρκινοπαθών «Κ.Ε.Φ.Ι».

  Από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 συνεργάστηκε με το γαστρεντερολογικό τμήμα του Ιατρικού κέντρου Αθηνών και ασχολήθηκε με ασθενείς που πάσχουν από γαστρεντερολογικά νοσήματα, καθώς και ασθενείς με νεοπλασίες γαστρεντερολογικού. Από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2015 συνεργάστηκε  με το Ινστιτούτο «ΤHORAX» στα πλαίσια μελέτης με θέμα «Επίδραση προγράμματος αποκατάστασης μέσω τηλεματικής παρακολούθησης ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια». Τον Οκτώβριο του 2020 σύναψε συνεργασία με την εταιρεία MCC (Multidisciplinary Cancer care), μια εταιρεία όπου δραστηριοποιείται στον τομέα της ολιστικής υποστήριξης ογκολογικών ασθενών. Ως επιστημονική συνεργάτης ασχολήθηκε με ασθενείς όπου υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, προετοιμασία ασθενούς προ και μετεγχειρητικά καθώς και με ασθενείς οι οποίοι έχουν θεραπεύσει τον καρκίνο και είναι ελεύθεροι νόσου (cancer survivors). Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης, απόκτησε πιστοποιητικό παρακολούθησης από το ολοκληρωμένο 9μηνο πρόγραμμα επιμόρφωσης του Life Academy στην "Διατροφή στον Καρκίνο" (Cancer Nutrition Course). Από τον Μάιο 2022 συνεργάζεται με την εταιρεία Gep Group όπου παρακολουθεί διατροφικά τους εργαζόμενους της εταιρείας με έμφαση στο wellbeing, την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

  Παράλληλα, διατηρεί  διαιτολογικό γραφείο στην  περιοχή του Αμαρουσίου και από τον Σεπτέμβριο του 2010 άνοιξε και το δεύτερο γραφείο της στην Αθήνα, Λ. Κατεχάκη.

 

Διεύθυνση Γραφείου:

ΑΘΗΝΑ: Λ. Κατεχάκη 38, Ελληνορώσων (300μ από μετρό στάση Κατεχάκη).

ΜΑΡΟΥΣΙ: Θησέως και Σπ. Λέκκα 11 (200μ από ΗΣΑΠ  στάση Μαρούσι).

Στοιχεία Επικοινωνίας:


Κιν.: 694-6251113
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Pin It