Διατροφη για Εγκυμοσυνη

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

  Η εγκυμοσύνη είναι η πιο όμορφη περίοδος μιας γυναίκας. Οι ενεργειακές ανάγκες σταδιακά αυξάνονται με σκοπό να υποστηρίξουν την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Επίσης αυξάνονται και οι ανάγκες της εγκύου σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

  Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η αύξηση του βάρους. Πολύ συχνά παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση βάρους από το προβλεπόμενο. Με την έναρξη ενός κατάλληλου προγράμματος διατροφής θα ορίσουμε μαζί τον στόχο βάρους για τον κάθε μήνα της κύησης ενώ παράλληλα θα καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες σας σε θρεπτικά συστατικά.

  Επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινά προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη κύησης, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, ναυτία ή και εμετό. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να ανακουφιστούν με την κατάλληλη διατροφή.

  Αντίθετα μια διατροφή φτωχή ποιοτικά και ποσοτικά μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου και στην διαδικασία δημιουργίας και ωρίμανσης των διαφόρων οργάνων του. Να θυμάστε ότι η σωστή διατροφή της εγκύου καθώς και η επιθυμητή αύξηση βάρους μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά όχι μόνο την εμβρυακή ανάπτυξη αλλά και το βάρος γεννήσεως του νεογνού καθώς και το μετέπειτα κίνδυνο για νοσηρότητα και παχυσαρκία.