Διατροφη για Παιδια

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

  Η διατροφή κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη σωστή σωματική ανάπτυξη του παιδιού όσο και στην ενήλικη ζωή του. Η παιδική παχυσαρκία δυστυχώς αφορά όλο και περισσότερα παιδιά.

  Είναι σημαντικό λοιπόν το παιδί από νωρίς να ακολουθήσει το κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής με σκοπό να χάσει το υπερβάλλον βάρος. Η διατροφική προσέγγιση ενός παιδιού είναι πολύ σημαντική διότι καθορίζει την διατροφική συμπεριφορά στην ενήλικη ζωή. Η τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς θα πρέπει να γίνει σταδιακά, χωρίς το παιδί να νιώθει στέρηση ή περιορισμό αλλά μαθαίνοντάς το τη σημασία της σωστής διατροφής, τι του προσφέρει και που θα το βοηθήσει.

  Χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης, κατανόησης και συμπάθειας με το παιδί είναι εφικτό να μη δει τη διαδικασία απώλειας βάρους σαν κάτι αρνητικό ή καταναγκαστικό, και αυτό θα το βοηθήσει να στοχεύσει σε ένα μόνιμο αποτέλεσμα και όχι κάτι παροδικό. Με τη σωστή συνεργασία γονιού και διαιτολόγου μπορεί το παιδί πιο εύκολα από έναν ενήλικα να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες, γεγονός που θα το βοηθήσει να έχει ένα φυσιολογικό βάρος και στην ενήλικη ζωή. Μη ξεχνάτε ότι οι γονείς λειτουργούμε ως πρότυπα για τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τα παιδιά μας να ακολουθήσουν σωστούς διατροφικούς κανόνες όταν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν τους ακολουθούμε. Το πρόγραμμα διατροφής για τα παιδιά ως κύριο στόχο έχει την ενίσχυση της ανάπτυξής τους και την επίτευξη ενός φυσιολογικού βάρους.